{ "title": "İdrarda Lökosit", "image": "https://www.lokosit.gen.tr/images/Idrarda-Lokosit-91.jpg", "date": "19.01.2024 23:22:17", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
İdrarda Lökosit, Ümmin sistemle birlikte vücudu hastalıklardan korumak için çalışan beyaz kan hücrelerine lökosit denmektedir. Görev süresi dolan eski lökosit hücrelerinin atılımı idrar ile yapıldığı için idrarda az sayıda lökosit görülmesi normaldir. Nitrat içermeyen ve çok sayıda görülen lökosit vücutta bir sorunu işaret etmektedir.

İdrarda Lökosit Olmasının Nedenleri: İdrar yollarında, böbrekte oluşabilecek enfeksiyonlar gibi hatta vücuda giren yabancı maddeler nedeniyle de idrarda lökosit fazlalığı görülebilir. İdrarda görülen fazla lökositin başlıca nedenlerini şöyle sıralanabilir:
İdrarda Lökosit Belirtileri: En göze batan belirtiler idrardaki kötü koku ve bulanıklıktır. Bunların yanında sık idrara çıkmak ve idrar yapma esnasında acı ve yanma hissetme de en sık görülen belirtilerdir. Ayrıca ateş, titreme, karında ağrı, bulantı, kusma ve kronik leğen ağrısı gibi belirtileri de görülebilmektedir.

Tedavisi: İdrardaki lökosit sayısının fazlalığının önce kaynağının tespit edilerek tedavisinin yapılması gereklidir. Gerekli olan tedavi neticesi lökosit sayısı normale dönecektir. Gerekli hijyene dikkat edilerek enfeksiyonların yaşanması önlenebilir.
" } ] }