{ "title": "İdrar Tahlili Lökosit", "image": "https://www.lokosit.gen.tr/images/Idrar-Tahlili-Lokosit-13.jpg", "date": "19.01.2024 02:22:48", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "İdrar Tahlili Lökosit, vücutta yer alan beyaz kan hücreleri olan lökosit bünyede enfeksiyon varlığının habercisidir. Normal şartlarda vücudun bulaşıcı hastalıklardan korunması amacıyla bağışıklık sistemi ile ortaklaşa çalışan bu kan hücreleri vücutta yabancı maddelerin olmasıyla ve böbrek alanında hasarın meydana gelmesi ile idrarda yer alır. Bunun yanı sıra idrar kesesinde hasar oluşumu da söz konusu bu rahatsızlığın ön planda tutulmasına kaynaklık eder. İdrar tahlili lökosit durumu mikroskobik inceleme işe laboratuvar eşliğinde analiz yapılması sonucunda netleşir. Öte yandan hastalık tespiti için strip test de yapılabilir. Bu rahatsızlığın ortaya çıkması sıklıkla idrara çıkma, kanlı idrar, idrar renginde ve kokusunda değişiklik olması gibi problemlerin varlığının yüz göstermesi yönünde etken rol oynar.

Vücutta yer edinen zararlı bakteri ve mantarla savaşan lökosit idrar aracılığıyla atılırken idrar yolu kapsamında vajina veya penis kısmında yanma ve ağrı hissi meydana gelir. İdrar tahlilinin yapılmasıyla birlikte lökosit tespitinin belirlenmesi sadece enfeksiyon kaynaklı değildir. Gebelik, idrarın kesede uzun süre tutulması, idrar yolunda tıkanıklık, yüksek ateş, titreme, iltihaplanma ve kist gibi sorunlar da lökosit oluşumuna neden olur.

İdrar Tahlili Lökosit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vücuttaki değişimler ile ortaya çıkan lökosit varlığının doktor tarafından idrar tahlili eşliğinde saptanıp kesin tanının konulması halinde adı geçen rahatsızlık tedavi sürecine dahil edilir. Bu hususta hekimin önerdiği ilaçların düzenli bir şekilde kullanımı ve bol sıvı tüketiminin yapılması gereklidir. Vücudun günlük su ihtiyacının karşılaması lökositlerin dışarı atılması noktasında önem teşkil eder. Vitamin ve mineral bakımından zengin gıdaların tüketilmesi de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bununla birlikte vücut direncinde artış olur. İdrar tahlili lökosit tedavisi hususunda mikrobik ortamlardan uzak durulması, cinsel organın günlük olarak temizlenmesi yönünde hijyenin sağlanması, günlük temiz iç çamaşırı kullanımı ve bunların ütülenerek kullanılmasıyla birlikte pamuklu iç çamaşırı giyiminin yapılması son derece önemlidir. Son olarak da altı ayda bir kan bağışı yapılması bünyenin temizlenmesi için fayda sağlar.
" } ] }