{ "title": "Gebelikte İdrarda Lökosit Değeri Kaç Olmalı", "image": "https://www.lokosit.gen.tr/images/Gebelikte-Idrarda-Lokosit-Degeri-Kac-Olmali-33.jpg", "date": "21.01.2024 16:01:08", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Gebelikte idrarda lökosit değeri kaç olmalı, gebelik süreci anneye adayı için son derece önemlidir. Bu süreç içerisinde gebeliğin sağlıklı devam etmesi için düzenli olarak doktor kontrollerinin yapılması gerekir. Böylece bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesi sağlanırken, bu süreç içerisinde oluşabilecek enfeksiyon, bakteri, viral sebeplerden dolayı meydana gelecek hastalıkların önüne geçilmesine yardımcı olunur. Anne adayında herhangi bir problem teşhis edilmişse uygun şekilde tedavi edilmesi ile gebeliğin seyrinde oluşan problemler ortadan kaldırılır. Gebelik süreci içerisinde oluşan bazı hastalıklar düşük olmasına neden olurken; bu gibi sıkıntıların yaşanmaması için gerekli tahliller ve tetkikler yapılarak gebelikte anne adayında bulunan değerler takibe alınır. Herhangi bir problem oluşması halinde anneye uygulanacak idrar tahlili kan tahlili tam kan sayımı uygulamaları ile hastalıkların teşhis edilmesi sağlanır. Bu süreç içerisinde gebelikten önce veya gebelik içerisinde annenin geçirdiği herhangi bir sağlık sorunu varsa doktor ile paylaşılması halinde daha sağlıklı sonuçlar elde edileceği belirtilmektedir.

Gebelikte idrarda lökosit değeri kaç olmalı uygulaması

Bu noktada doktorun uygulayacağı testler ile değerler kontrol edilir. Bu süreç içerisinde anne adayında idrarda lökosit değeri 4500-10000 arasında seyrederken; bunun üzerinde bulunan lökosit değeri yüksekliği olarak belirtilmektedir. Ayrıca gebelikte tam kan sayımı yapılarak gerekli incelemeler uygulanır. WBC değerleri içerisinde herhangi bir artış görülüyorsa gebelikte enfeksiyon olması ile lökosit değerinin yükseldiği belirtilmektedir. Bunun için gebeliğin devamına engellenmeyen ilaç kullanmak gerekir. Doktorun vereceği uygun ilaçlar ile gebelikte idrarda lökosit değeri kaç olmalı doğrultusunda yüksekliğinin tedavi edilmesi sağlanır.

Gebelikte idrarda lökosit değeri kaç olmalı, dikkat edilmesi gerekenler

Bu süreç içerisinde anne adayının kendine dikkat etmesi gerekir. Doktorun uygulayacağı tıbbi tedavinin yanı sıra annenin tükettiği besinlere dikkat etmesi gerekir. Bol sebze ve meyve tüketilmesi gerekirken; tükettiği sebzeleri gerekirse sirkeli suda bekleterek tüketmesi tavsiye edilir. Bu süreç içerisinde vücuda giren herhangi bir mikrop veya bakteri bebeğin hayatını tehdit ettiği için kendi sağlığını ve bebeğinin sağlığını düşünerek gerekli şekilde beslenmesi gerekir. Bu noktada idrar yollarında enfeksiyon bulunduğu için anne adayının vajina bölümünde kaşınma, kötü kokulu idrar, bulanık idrar, idrardan kan gelmesi, cinsel birliktelik esnasında sıkıntı yaşanması gibi problemlere sebebiyet verdiği için bu süreç içerisinde kişinin cinsel birlikten kaçınması tavsiye edilir.

Özellikle vücut içerisinde bulunan enfeksiyonun giderilene kadar cinsel birlikteliğin olmaması son derece önemlidir. Gerekli tedavinin ardından anne adayının tekrar hastaneye giderek gerekli tahlillerinin yapılmasıyla gebelikte idrarda lökosit değeri kaç olmalı noktasında değerlerinin normal seviyeye inip inmediğinin kontrol edilmesi gerekir. Bu süreç içerisinde annenin tuvalet hijyenine dikkat etmesi, tuvalete girmeden önce ellerini sabunla yıkaması, sonrasında da yıkaması tavsiye edilir. Bu süreç içerisinde Pamuklu iç çamaşırı kullanması ve iç çamaşırını sık sık değiştirmesi tavsiye edilmektedir. Kapalı ortamlardan kaçınması tavsiye edilirken; günde yarım saat hafif tempoda yürümesiyle vücuda oksijen tavsiye sağlanır. Böylece lökositin dengede kalmasına yardımcı olunur.
" } ] }