{ "title": "Bebeklerde Lökosit", "image": "https://www.lokosit.gen.tr/images/Bebeklerde-Lokosit-24.jpg", "date": "20.01.2024 15:12:28", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Bebeklerde Lökosit, Vücutta ortaya çıkan enfeksiyonların temizlenmesi ve ümmin sistemi desteklemek amacıyla lökosit adı verilen beyaz kan hücrelerini normalden fazla üretmeye başlar. Kanda ve idrarda görülen yüksek oranda lökosit görülmesi vücutta bir problemin olduğuna işarettir.

Bebeklerde Lökosit Neden Olur?

Sebeplerin başına idrar yolu enfeksiyonları gelmektedir. Bu bakteriyal enfeksiyonun yarısı kadarı akut plelonefrit biçiminde böbreklerde ortaya çıkar. Akut pyelonefrit görülen böbreklerde kalıcı hasar meydana gelmesi riski çok yüksektir. İlerleyen süreçte de böbreklerin fonksiyonlarında bozulma ve yüksek tansiyona sebep olabilir. Hastalığın erken teşhisiyle bu riskler ortadan kaldırılabilir. Böbreklerin dışında idrar yolunda ve diğer idrar yolu yapılarında da ortaya çıkan enfeksiyonlarda lökosit yüksekliği görülebilmektedir.

Bebeklerde Lökosit Normal Değerleri

Sağlık kuruluşlarında yapılacak kan tahliliyle ortaya çıkan sonuçlara göre sağlıklı bir bebekte olması gereken lökosit değerleri şöyledir:
Bebeklerde yukarıda verilen normal değerlerin üstünde ya da altında lökosit görülmesi bir problemin olduğunu belirtir. Çoğunlukla yükseklik görülür. Ancak değerlerin normal değerlerin altında çıkması ise vücudun beyaz kan üretiminde problemi işaret etmektedir. Bu tip değerlerin görülme olasılığı çok azdır.

Bebeklerde Lökosit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde yapılacak kan testi ve radyolojik araştırmalar neticesinde ortaya çıkacak yüksek lökosit değerleri ve izlenimler ışığında ilaç tedavisi yapılır. İlaç tedavisi sonucunda kan testi tekrar yapılarak lökosit değerleri kontrol edilir. Testin yapılmasında amaç vücudun yapısal olarak tedavisi izlenerek ilerleyen zamanlarda özellikle böbrek idrar yolunda kalıcı hasarların ortadan kaldırılmasıdır.
" } ] }